תנועה ישראלית בשיתוף קרן אמיתי, יצאו לדרך עם תוכנית מענקים לחיזוק העורף הקהילתי. יותר מ - 300 פניות הגיעו אלינו, ומתוכן אושר עד עתה כ -40. היוזמות מתקיימות בכל חלקי הארץ וכאן תוכלו למצוא את פירוט היוזמות שכבר יצאו לדרך.
היוזמות החברתיות שכבר יצאו לדרך
היוזמה הקהילתית הראשונה לצאת לדרך היא סדנת חוסן קהילתי בעוספיא.
סמירה עזאם, פעילה של תנועה ישראלית ומקימת פרויקט שכונות בעספיא מובילה פעילות רבה בקרב אוכלוסיית הנשים, הנכים, הקשישים ועוד. סמירה, תחת תוכנית המענקים של תנועה ישראלית וקרן אמיתי, הקימה מערך של מתנדבים ומתנדבות שמגיעים לבתי קשישים ומסייעים להם בהפגת הבדידות.
ארז וינר הוא תושב שכונת יד אליהו בתל אביב המעורה היטב בקהילה ובימי שגרה הוא מדריך ילדים בחוגים של מבוכים ודרקונים.
ארז קיבל את תמיכת קרן אמיתי וזכה למענק לטובת פעילות קהילתית לילדי השכונה במקלטים בימי הלחימה. ארז הזמין את הילדים לפעילות של משחקי קופסא, במסגרתה התאפשר לילדים להתרענן, לשנות אוירה, לפגוש חברים ולהיזכר איך נראית שגרה!
אורנית ססובר, מנהלת קהילת עתלית פנתה לתוכנית המענקים של התנועה בשיתוף עם קרן אמיתי, בבקשה לקבל מענק בעבור קיום קבלת שבת קהילתית יחד עם מפונים מיישובי הדרום והצפון שהגיעו לישוב ולמען השבת החטופים.
אורנית קבלה מאיתנו את המענק ואנחנו משתפים אתכם באירוע שהתקיים לפני ימים ספורים. כ 150 איש הגיעו לקבלת השבת, שכללה שירה בציבור, עמדות הפעלה לילדים, הכנת עץ משאלות, הפרחת בלונים צהובים להחזרת החטופים, הכנת בקבוקוני תקוה עם חניכי שבט הצופים המקומי ועוד. היה ערב מרגש ומשמעותי!
דורון צור הוא חבר בקהילה העירונית "ירוק בעיר" בעיר חריש, קהילה שבחרה לחיות חיים אקולוגיים, קהילתיים ומעורבים.
כחלק מהפעילות שלהם הם יצרו גינת ירק, גג לאירועים, מפגשי קהילות להיכרות ודיאלוג וכן סיורים להעלאת המודעות ליערות מסביב לחריש.
דורון הגיש בקשה לקרן אמיתי, המעניקה תמיכה ליוזמות קהילתיות, על מנת לקיים סדנא בתחום יחסים בינאישיים בתוך קהילה וקבלת החלטות מושכלת. 16 חברי קהילת ירוק בחריש הגיעו לסדנה של 3 שעות וקיבלו כלים חשובים שיסייעו להם לשמור על החוסן הקהילתי.
אנה בוגוסלבסקי היא תושבת זיכרון יעקב פעילה בקהילת "זוהרות בקהילה - בית מדרש נשי", אנה קבלה מענק מתוכנית המענקים של תנועה ישראלית וקרן אמיתי לטובת סדנאות כתיבה לקהילת המפונים מישובי העוטף הנמצאים באזור זיכרון יעקב . לסדנאות היא צירפה את המשורר והמוסיקאי יונתן קונדה, שמנחה בימים אלו מפגשי כתיבה שמטרתם לתת מילים וביטוי למה שקורה בתוכנו בימי המלחמה.
החלק הראשון של הסדנה התקיים בשבוע שעבר במלון נחשולים בו מתגוררים המפונים כבר למעלה מחודש וחצי . "היה מפגש משמעותי מאוד, נעים ומרגש, שלגמרי הרגיש כמו קצת תרפיה לנשמה, שנראה היה שהמשתתפות כל כך היו זקוקות לה." כך ספרה אנה בתום הסדנאות.
קרן ויהונתן, מתגוררים בשכנות בשכונת נאות שמיר ביבנה. רוב דיירי הבניין שלהם הם זוגות צעירים עם ילדים, שחיפשו דרך לחזק את ההיכרות בניהם ולייצר חוסן למשפחות בתקופת המלחמה
בחשיבה משותפת עם כלל דיירי הבניין הם החליטו להגיש בקשה למענק מתנועה ישראלית וקרן אמיתי ולקיים אירוע למשפחות עם מתנפחים, דוכני מזון ומוזיקה. מאז אותו מפגש, דיירי הבניין נפגשים כל יום בשעה 17:00 בלובי הבניין, מביאים משחקים לילדים וכיבוד ונהנים מזמן איכות ובקרוב גם יקיימו יחדיו הדלקת נרות בחג החנוכה.
אברהם לוי הוא פעיל בקהילת "למען שמו באהבה" מחצור הגלילית. הקהילה מונה כ - 70 משפחות העורכות מגוון פעילויות גיבוש, משבתות משותפות, פעילויות לילדים ועד פעילויות להעצמה נשית ותמיכה בחיילים.
אברהם קיבל מתכנית המענקים שלנו בשיתוף עם קרן אמיתי מענק לטובת פעילות קהילתית לכל המשפחה. לפעילות הגיעו כ80 תושבים ונהנו משירים, ריקודים, סיפורי נתינה וחידונים.
ליאור דדוש, חבר מועצת העיר יבנה, חבר ועד שכונת נאות שמיר, וגם מייסד פורום נשות עסקים ביבנה.
ליאור קיבל מענק מתנועה ישראלית וקרן אמיתי לקיום פעילות חנוכה לילדי השכונה. הפעילות כללה יצירה, קישוט דונאטס, הדלקת נרות וחידון פרסים לחנוכה. לפעילות הגיעו כ-70 ילדים והורים. נאות שמיר היא שכונה חדשה ובה עדיין מתגבשת קהילה כך שפעילויות כאלו מחזקות ומקרבות בין המשפחות.
ענת ברודה שייכת לצוות תושבים, שייסד ומנהל את בית המלאכה הקהילתי בזיכרון יעקב ובו נגריה ומתחם ליצירה.
חברי הקהילה פועלים להעלאת המודעות לחשיבות יצירת מרחב קהילתי תומך. בית המלאכה קיבל מענק מקרן אמיתי ותנועה ישראלית להתנעה של סדרת מפגשים, המעניקים כלים לחברי הקהילה להתמודדות בתקופת המלחמה. המפגש האחרון היה מפגש של כתיבה אינטואיטיבית.
חופית קורן וקהילת ההורים המובילה את הקמת בית הספר הדמוקרטי הראשון בבאר שבע, פנו לתנועה ישראלית וקרן אמיתי לקבלת מענק לרכישת שביל פיוס לילדי בית הספר.
שביל פיוס הוא דרך חדשנית בעזרתה ילדים פותרים מריבות בדרך של דיאלוג. הילדים צועדים על השביל, פועלים על פי ההנחיות הכתובות והמצוירות, מספרים, מקשיבים וביחד פותרים את המריבה.
קהילת ההורים בבאר שבע פועלת ליצירת חינוך קהילתי רב גילאי, שמשתמש בכלים של שיח לפתרון בעיות בין הילדים. בית הספר הדמוקרטי הראשון בבאר שבע פועל כבר ארבע שנים בעלות ציבורית ובעזרת גיוס תרומות בלבד.
Comments