top of page

מדריך לצילום פעילות שטח


לצילומים יש שני תפקידם, תיעוד האירוע והעברת מסר. הצילומים משמשים אותנו למטרת פרסום באמצעי התקשרות ולפרסום ברשתות החברתיות. בעוד שלטובת יח"צ הצילום לרוב צריך לשאת אופי דיווחי, הצילום לסושייאל יכול להיות הרבה יותר יצירתי במטרה לעורר רגש ועניין. לעניין היצירתיות נגיע בהמשך.


 

ככלל, התמונות צריכות להתמקד באנשים ובפעילות שהם מבצעים. כשמתפרסמת תמונה בעיתון נרצה שיראו את הדמויות בצורה בולטת ולכן חשוב לצלם מקרוב. אם ערכנו כנס גדול וחשוב לנו להראות את כמות המשתתפים, אז נצלם תמונות שמדגישות את כמות הקהל אבל בשילוב תמונות ששמות דגש על הדמויות המובילות על רקע הקהל, או לצד הקהל. 


בכל אירוע שנרצה ליחצן יש לצלם גם תמונה משותפת של הדמויות הבולטות. גם התייחסות למיתוג חשובה, לכן צריך לוודא שבכל אירוע יש אביזרים ממותגים של התנועה, החל מרולאפים, מצגת עם דף פתיחה ממותג ופודיום שנושא את לוגו התנועה. הדבר יסייע לנו ליצור קומפוזיציה שתכניס לפריים של התמונה אלמנט מיתוגי.


בשם קובץ התמונה יש לרשום את שם הדמויות וקרדיט לצלם במידה ונדרש, לדוגמא: מימין לשמאל - אמיר עשבי_ראובן חן_בועז אמיתי_ציבי אלון_דרור קורן_קרדיט ישראל ישראלי.


בנוסף, כדאי לצלם סירטונים קצרים שנוכל לפרסם לדף התנועה כפוסט או סטורי. הסירטון צריך להיות בין 10 שניות (אווירה) ל-2 דקות (תוכן) אך רצוי להתכנס לדקה. דגשים לצילום בדומה לסטילס.


את התמונות יש לעלות ישירות לדרייב ולשלוח לדוברות בקישור, כך אנחנו שומרים על איכות מקסימלית של התמונות והדבר מסייע גם בארגון ותיעוד וגם בעריכה.



תמונות לדוגמא








 

איך לצלם תמונה טובה

בצילום צריך להתחשב בשלושה מרכיבים: אור, זווית וקומפוזיציה - זה כל הסיפור. כל מרכיב הוא עולם ומלואו וניתן להעמיק את הידע בהתאם לצורך, אך בשביל לצלם תמונות טובות אפילו באופן בסיסי צריך להיות מודעים לרכיבים אלו. זה באמת לא משנה עם איזו מצלמה תצלמו אם תשתמשו באור בתבונה ואם תדעו לצלם בזוויות ובקומפוזיציות הנכונות עבורכם תצליחו להעביר את הסיפור שלכם בצורה טובה יותר.


אור

הטלפון החכם בן ימינו מאפשר לנו למדוד אור ולפצות עליו בצורה חכמה, יעילה וקלה ובכך הוא גורם לנו להתמקד בדברים חשובים יותר כמו התבוננות באור עצמו, בניית קומפוזיציה וחיפוש נקודות מבט שונות מהרגיל.

עוד לפני שנעסוק בטיפים לצילום בסמארטפון, זכרו כי לפני הכל, צילום עוסק באור. חפשו את האור ושימו לב כיצד הוא מאיר את הנושא שלכם, האם הוא מחמיא לו, והאם המיקום שלכם הוא טוב ביחס לאור.

מקומות עם אור וצל יכולים להיות פוטנציאליים מאוד לצילום, אך הם עשויים לבלבל את המצב האוטומטי של המצלמה. במצב הזה אתם יכולים להשתמש בפיצוי החשיפה ובכך להבהיר או להכהות יותר את התמונה שלכם ביחס למה שהמצלמה רוצה ובהתאם למה שאתם רוצים. כך אתם תגיעו לחשיפה מדויקת יותר ולתוצאות שלא תבקשנה תיקון.


זווית הצילום

ככלל, תתקרבו לנושאים שלכם - להתקרב לנושא שלנו זה משהו שתמיד יועיל לנו. ככל שנהיה קרובים יותר, כך התוצאות יהיו טובות יותר

תחשבו מאיזו זווית אתם רואים את העולם דרך העיניים שלכם ופשוט תמנעו מעצמכם לצלם מהזווית הזו אלא אם כן זה נדרש מכם.

צלמו מלמטה, מלמעלה, מהצדדים.. חפשו את הזויות שיספרו את הסיפור בצורה הכי ברורה שיש ומנקודת המבט האישית שלכם

אם מדובר בצילום של אדם, חפשו את הזווית שהכי מחמיאה לו ואל תתביישו להזיז אותו במידת הצורך בהתאם לתאורה או למנח הגוף / ראש המחמיאים לו יותר.

לימדו את חוקי הקומפוזיציה, אפילו את הבסיסיים ביותר. מלאו את הפריים שלכם ואל תכניסו אליו תוכן שאינו רצוי, הכניסו קווים מוליכים לתמונות שלכם ותובילו את העין של הצופה לנושא, מסגרו את הנושאים שלכם כדי להדגיש יותר את הנושא ולימדו למקם את הנושאים שלכם בפריים לפי חוק השלישים.

כל מה שאתם צריכים זה רק ללמוד להסתכל על העולם מנקודת מבט של צלם, תתקרבו לנושאים שלכם. הצלם רוברט קאפה אמר ש”אם התמונות שלך לא מספיק טובות, אז אתה לא מספיק קרוב”. להתקרב לנושא שלנו זה משהו שתמיד יועיל לנו. ככל שנהיה קרובים יותר, כך התוצאות יהיו טובות יותר. כל מה שצריך לעשות זה להתקרב פיזית אל הנושא ובשום פנים ואופן לא להשתמש בזום הדיגיטלי של הטלפון. אם יש לכם אפשרות לבטל אותו, אז תבטלו. ודאו שיש לכם רקע טוב, נקי ועם צבעים חיים או מרקם מעניין.


פוקוס 

פעמים רבות נעדיף לשלוט בפוקוס בצורה ידנית ולא אוטומטית. אם אתם רואים שהמלצמה משנה את הפוקוס שלה תדיר ומפריעה לצילום, תעברו למצב ידני, פשוט תגעו במסך במקום שבו אתם רוצים את הפוקוס וככה תיקחו את השליטה הזו לידיים שלכם.

קחו בחשבון שאותה נקודה שאתם תגעו בה כדי לעשות פוקוס, היא אותה נקודה שממנה המצלמה מבצעת את מדידת האור. זאת אומרת שזו הנקודה שבה המצלמה תתחשב כדי ליצור את החשיפה של התמונה, אז אם התמונה יצאה בהירה או כהה מדי פשוט תשתמשו בפיצוי החשיפה ותגיעו בעזרתו לחשיפה הנכונה עבורכם.

עמוק שדה - בצילום בסמארטפון קשה יותר ליצור עומק שדה רדוד (כשהאובייקט בפוקוס והרקע מטושטש), אבל זה אפשרי בהחלט אם נתקרב פיזית לנושא וגם נרחיק אותו מהרקע, או שימוש במצב צילום “עדשת פורטרט” שבו ניתן לשלוט על מידת טשטוש הרקע (באופן מלאכותי כמובן). יש טלפונים שמאפשרים לעשות זאת גם לאחר צילום התמונה.


צילום ארטיסטי וטיפים נוספים

למתקדמים שבינינו ניתן להשתמש בטכניקות שונות בכדי להשיג נקודת מבט יחודית וצילום מדויק:

  • שימוש בצילום פנורמה או עדשה רחבה לתחושת מרחב

  • חשיפה ארוכה להדגשת ומריחת אורות. 

  • לשמור על יציבות כשמצלמים, במיוחד אם התאורה נמוכה. אפשר להשתמש בחצובה. 

  • אל תשתמשו בפלאש של הסמארטפון, רק במקרים שאין ברירה וגם אז כדאי להתקרב מספיק לאובייקט.

  • אל תשתמשו בזום דיגטלי (כלומר בזום של הטלפון), תצלמו במצב הטבעי של כל עדשה. יש טלפונים שיש להם מספר עדשות שכל אחת מהן מאפשרת רמת קרבה שונה. 

  • השתמשו באפליקציה טובה לעריכת תמונות - המלצה Snapseed.

bottom of page