תנועה ישראלית הצטרפה לוועדי שכונות דרום ומזרח העיר תל אביב במכתבם הצודק להצבת מרחבים מוגנים ניידים ברחבי השכונות. משיחות עם תושבים וסיורים שערכנו באזור, נגלתה לעינינו תמונה מבהילה ובה תושבים רבים מוותרים על האפשרות להתגונן כראוי מפני סכנת הטילים. זאת מכיוון שהמקלט הציבורי הקרוב לביתם נמצא במרחק של כמה מאות מטרים, מה שמקשה על הגעה אליו בבטחה בזמן הנדרש. נכון הדבר במיוחד לתושבים הקשישים ובעלי המוגבלויות הפיזיות.
תוכן המכתב שנשלח לעיריית תל אביב מתנועה ישראלית ותושבי דרום מזרח העיר
אנו, פעילים ופעילות קהילתיים בשכונות רבות, חשים כי בחלוף חודש מהאסון הנורא שפקד את מדינת ישראל ב-7 לאוקטובר, תושבים רבים בתל אביב-יפו עדיין אינם מרגישים בטוחים. עיקר החשש נסוב סביב היעדר היצע מספק של מקלטים ציבוריים ברחבי העיר, בעיקר בשכונות הישנות בדרום ומזרח העיר. שכונות אלה מאופיינות בבנייני מגורים ישנים בהם אין ממ"ד ולעתים אף אין מקלט משותף לתושבי הבניין, אלא רק מקלט ציבורי המיועד לתושבי כמה בניינים סמוכים.
משיחות עם תושבים וסיורים שערכנו באזור, נגלתה לעינינו תמונה מבהילה ובה תושבים רבים מוותרים על האפשרות להתגונן כראוי מפני סכנת הטילים. זאת מכיוון שהמקלט הציבורי הקרוב לביתם נמצא במרחק של כמה מאות מטרים, מה שמקשה על הגעה אליו בבטחה בזמן הנדרש. נכון הדבר במיוחד לתושבים הקשישים ובעלי המוגבלויות הפיזיות.
ביחס לאזורים אחרים בתל אביב-יפו, שכונות דרום ומזרח העיר סובלות מאפליה ממסדית ארוכת שנים המתבטאת, בין היתר, בתשתיות ברמה נמוכה יותר. היעדר היצע מספק של מקלטים ציבוריים אם כך הוא מופע נוסף הפקרת תושבי דרום ומזרח העיר לחסדי הגורל, כאשר הפעם מדובר בסכנה ישירה על חייהם.
אנו דורשים פיזור של מרחבים מוגנים ניידים המאושרים על ידי פיקוד העורף ברחבי דרום ומזרח העיר. מרחבים ניידים אלו יכולים להציל את חיי התושבים ויוכלו לשמש גם עוברי אורח שנקלעו במקרה לאזור בעת הישמע אזעקה. כמו כן, אנו דורשים סבסוד, קידום והלוואות למימון שיפור מיגון בתוך בתים ישנים.
אנו מודעים לטענת העירייה בדבר אי ההתאמה של מיגוניות ניידות לאזור מרכז הארץ והסכנה שהן מהוות. כוונתנו היא למרחבים מוגנים ניידים מסוג אחר, המאושרים על ידי פיקוד העורף גם להצבה בערי המרכז. מרחבים מוגנים כאלה כבר פוזרו בערים אחרות הסמוכות לתל אביב, כמו אור יהודה, בת ים ורמת גן. לכן אין סיבה שעיריית תל אביב-יפו, הידועה כרשות מקומית בעלת אמצעים ומשאבים רבים ביחס לרשויות אחרות, לא תרכוש מרחבים כאלו גם כן ותפזר אותם בנקודות אסטרטגיות כדי להגן על חיי תושביה. אנו גם מודעים לכך שיש מחסור במרחבים כאלו ברחבי הארץ וכי היצרנים אינם מייצרים בקצב העומד בביקוש הרב. בכל זאת, יוטב אם עיריית תל אביב-יפו תתחיל לפעול בהקדם האפשרי כדי לרכוש מרחבים מוגנים כדי שלכל הפחות נוכל להשתמש בהם בעתיד.
על החתום:
שולה קשת, חברת מועצת העירייה, יו"ר ועד שכונת נווה שאנן ומנכ"לית תנועת אחותי למען נשים בישראל
מוטי כץ, חבר ועד שכונת נווה שאנן
ד"ר הדס שהרבני סיידון, יו"ר ועד שכונת רמת ישראל-ביצרון
שרה מילוא, יו"ר עמותת יד אליהו הירוקה
סטלה אבידן, מנכ"לית עמותת יד אליהו הירוקה
רבקה דואני, יו"ר ועד שכונת רמת הטייסים
ספי סמדג'ה, יו"ר ועד שכונת לב יפו
אבשלום בן דוד, חבר ועד שכונת כפר שלם
פעילי.ות כפר שלם רבתי (הוועד הרוחבי)
ארגון תושבי כרם התימנים
הפרלמנט האזרחי של ת"א-יפו
פורום צעירים עושים שכונה
ועד פעילי.ות שכונת פארק קריית ספר והסביבה
מיכל ברז"ל כהן, ירוק במקום בטון
גלעד ניצן, רכז שטח תל אביב בתנועה ישראלית
המכתב בתקשורת
מהר מאוד לאחר שליחת המכתב, פורסם על אודותיו במעריב - "חייבים למנוע אסון: תושבי דרום מזרח ת"א דורשים מיגון".
הורידו את המכתב המלא לקריאה -
Comments